Rybí filé s křenem dušené na pivu
35 min.
Ingredience
- 800gramůFilé rybí
- 4lžíceMáslo čerstvé
- 1špetkaPepř černý mletý
- 3lžíceHořčice
- 2kusyCibule
- 1kusKřen
- 3lžíceMouka pšeničná hladká
- 1,5decilitryPivo světlé 10% 3,9% obj.
- 2decilitryVoda pitná
- 1lžičkaSůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
419 kcal
Bílkoviny
88 g
Tuky
19 g
Sacharidy
18 g
Vláknina
4 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Cibule oloupeme a nakrájíme je nadrobno. Křen oškrábeme, omyjeme a najemno nastrouháme.
- 2Rybí filé omyjeme studenou vodou, osušíme a nakrájíme na kousky, které potřeme hořčicí a necháme chvíli odležet.
- 3V pánvi rozehřejeme máslo, kousky ryby na něm prudce opečeme za stálého míchání ze všech stran, potom je podlijeme pivem s trochou vody a dusíme doměkka. Během dušení podle potřeby přilijeme vodu.
- 4Měkké filé z pánve vyjmeme, rozdělíme na předehřáté talíře a posypeme nakrájenou cibulí a nastrouhaným křenem.
- 5Šťávu v pánvi zaprášíme moukou, prudce ji osmahneme, naředíme vodou, dochutíme pepřem a solí a necháme krátce provařit. Šťávu potom nalijeme na plátky ryby na talířích a podáváme nejlépe s vařenou rýží.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.