Rybí filé s pórkovou omáčkou
25 min.
Ingredience
- 1decilitrVoda pitná
- 300gramůFilé rybí
- 100gramůPórek
- 60gramůCibule
- 10gramůOlej olivový
- 10gramůJíška instantní
- 5gramůKari koření
- 5gramůSůl
- 3gramyPepř černý mletý
Počet porcí:
2Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
254 kcal
Bílkoviny
65 g
Tuky
8 g
Sacharidy
15 g
Vláknina
3 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Oloupanou cibuli nakrájíme nadrobno, pórek na tenká kolečka, která ještě překrojíme, rybí filé osolíme, opepříme a posypeme kari kořením.
- 2V pánvi rozehřejeme trošku oleje, přisypeme cibuli, zpěníme, přiložíme filé a osmažíme z obou stran. Filé vyjmeme, do pánve přisypeme pórek, orestujeme, podlijeme troškou vody a dusíme do měkka. Přidáme instantní jíšku, necháme rozpustit, provaříme, hustotu omáčky regulujeme vodou, přiložíme zpět filé a prohřejeme. Podle potřeby dochutíme solí a pepřem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
po 25. 7. 2016
Rybí filé s pórkovou omáčkou
Velmi chutné zpracování rybích filet. Měla jsem filety z mořské štiky. Určitě budu opakovat, jen vynechám kari, které zbytečně zabije rybí chuť. Ale omáčku můžu doporučit 🙂