Rybí filé se zázvorovou omáčkou

40 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
459 kcal
Bílkoviny
68 g
Tuky
22 g
Sacharidy
29 g
Vláknina
1 g
Cukr
1 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Šalotku nakrájíme nadrobno, zázvor nastrouháme na jemno. Do pekáčku vsypeme šalotku se zázvorem, navrch položíme porce rybího filé, osolíme, opepříme a podlijeme troškou rybího vývaru. Pekáček vložíme do vyhřáté trouby, pečeme 10 - 12 minut. Filety vyjmeme a vypečenou šťávu přecedíme, nalijeme do rendlíku, přilijeme pomerančovou šťávu, krátce povaříme. Rendlík odstavíme, přidáme máslo a metlou zašleháme, až se rozpustí. Dušenou rýži smícháme se scezenou šalotkou a zázvorem.
  • 2
    Rybí filé upravíme na talíře, doplníme ochucenou rýží a přelijeme omáčkou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.