Rybí filé smažené na bylinkovém másle

30 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
393 kcal
Bílkoviny
111 g
Tuky
11 g
Sacharidy
14 g
Vláknina
702 mg
Cukr
1 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Bazalku nasekáme najemno, polovinu smícháme s rozpuštěným máslem a polovinu s olejem. Petrželovou nať opláchneme pod studenou vodou, necháme okapat a nakrájíme nadrobno. Vejce v misce rozšleháme.
  • 2
    Rybí filé nakrájíme na porce, osolíme, obalíme v mouce, rozšlehaném vajíčku a ve strouhance.
  • 3
    V pánvi rozehřejeme olej s bazalkou, filé na něm prudce opečeme z obou stran, pak oheň zmírníme a filé pomalu dopečeme doměkka. Během pečení porce alespoň dvakrát obrátíme a vždy je při obracení potřeme ochuceným máslem.
  • 4
    Podáváme pokapané citronovou šťávou a posypané natí petrželky.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.