Rybí filé smažené na bylinkovém másle
30 min.
Ingredience
- 1kilogramFilé rybí
- 1špetkaSůl
- 2kusyVejce slepičí
- 100gramůStrouhanka
- 3lžíceMouka pšeničná hladká
- 15gramůMáslo čerstvé
- 1hrstBazalka
- 1hrstPetržel - nať
- 1lžíceCitronová šťáva
- 2lžíceOlej olivový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
393 kcal
Bílkoviny
111 g
Tuky
11 g
Sacharidy
14 g
Vláknina
702 mg
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Bazalku nasekáme najemno, polovinu smícháme s rozpuštěným máslem a polovinu s olejem. Petrželovou nať opláchneme pod studenou vodou, necháme okapat a nakrájíme nadrobno. Vejce v misce rozšleháme.
- 2Rybí filé nakrájíme na porce, osolíme, obalíme v mouce, rozšlehaném vajíčku a ve strouhance.
- 3V pánvi rozehřejeme olej s bazalkou, filé na něm prudce opečeme z obou stran, pak oheň zmírníme a filé pomalu dopečeme doměkka. Během pečení porce alespoň dvakrát obrátíme a vždy je při obracení potřeme ochuceným máslem.
- 4Podáváme pokapané citronovou šťávou a posypané natí petrželky.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.