Rybí filé v ostré omáčce
60 min.
Ingredience
- 750gramůFilé rybí
- 2kusyCibule
- 3stroužkyČesnek
- 4kusyRajčata
- 10gramůMáslo čerstvé
- 1špetkaZázvor mletý
- 1špetkaChilli koření mleté
- 1špetkaKurkuma
- 1špetkaKoriandr mletý
- 1špetkaKmín mletý
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1špetkaSůl
- 2,5decilitryVoda pitná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
227 kcal
Bílkoviny
80 g
Tuky
3 g
Sacharidy
9 g
Vláknina
2 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Rybí filé osolíme a necháme alespoň 15 minut odležet v chladu.
- 2Cibuli oloupeme a nakrájíme najemno, oloupaný česnek prolisujeme. Rajčata omyjeme, oloupeme a nakrájíme na malé kousky.
- 3V pánvi rozehřejeme máslo a na něm krátce osmahneme nakrájenou cibuli. Pak přidáme zázvor, utřený česnek, chilli koření, kurkumu, koriandr, kmín a pepř a vše důkladně promícháme. Přisypeme nakrájená rajčata, směs podle chuti osolíme, zalijeme vodou a 15 minut dusíme pod pokličkou. Potom do omáčky vložíme rybí filé a dusíme přikryté dalších 15 minut, dokud není měkké.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.