Rybí filé zapečené s bramborovou kaší
55 min.
Ingredience
- 600gramůBrambory vařené ve slupce
- 80gramůCibule
- 500gramůFilé rybí
- 50gramůPetržel - nať
- 1kusBobkový list
- 100gramůŽampiony čerstvé
- 250mililitrůMléko polotučné
- 8gramůSůl
- 1gramPepř černý mletý
- 50gramůLučina smetanový sýr
- 20gramůMáslo čerstvé
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
353 kcal
Bílkoviny
61 g
Tuky
10 g
Sacharidy
33 g
Vláknina
6 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Rybí filé nakrájíme na menší kousky, vařené brambory oloupeme, cibuli pokrájíme nadrobno, petrželku rozsekáme na jemno, žampiony krájíme na tenké plátky.
- 2V pánvi rozehřejeme máslo, přisypeme cibuli, žampiony a osmahneme. Přiložíme filé, zalijeme mlékem, osolíme, opepříme, přidáme bobkový list a povaříme 8 až 10 minut. Mléko by se mělo téměř odpařit.
- 3Do mísy vsypeme brambory, přidáme Lučinu a rozmačkáme šťouchadlem. Do pekáčku vložíme rybí směs z pánve bez bobkového listu, posypeme petrželkou, zakryjeme bramborovou kaší, vložíme do vyhřáté trouby a pečeme asi 20 minut.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.