Rybí filé zapečené se sýrem a sherry
35 min.
Ingredience
- 60gramůMáslo čerstvé
- 600gramůFilé rybí
- 50mililitrůSherry brandy
- 10gramůSůl
- 2gramyPepř černý mletý
- 2gramyKmín drcený
- 200mililitrůMléko polotučné
- 80gramůSýr Čedar
- 2kusyVaječný žloutek slepičí
- 20gramůPažitka
- 200gramůVeka
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
579 kcal
Bílkoviny
77 g
Tuky
25 g
Sacharidy
38 g
Vláknina
310 mg
Cukr
292 mg
Postup přípravy
- 1Rybí filé naporcujeme, osolíme, okmínujeme, pažitku posekáme najemno, sýr nastrouháme. V pánvi roztavíme kousek másla a porce filé na něm zprudka osmažíme. Filé vyskládáme do pekáčku, v mléce rozmícháme žloutky, strouhaný sýr, pažitku, trochu cherry a porce file v pekáčku zalijeme. Ještě trochu dochutíme solí, pepřem, kmínem a dáme do trouby zapéct. Zapékáme přibližně čtvrt hodiny.
- 2Porce filé upravíme na talíře a podáváme s plátky bílé veky, které můžeme nasucho opéct v topinkovači.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.