Rybí filé zapečené v parmezánu, brambory a okurkový salát
45 min.
Ingredience
- 120gramůTreska filety
- 15gramůCitronová šťáva
- 3gramyOlej rostlinný
- 20gramůCibule
- 30gramůSmetana 12% (konzumní)
- 4gramyHořčice plnotučná
- 15gramůSýr Parmezán
- 150gramůBrambory vařené
- 150gramůOkurka salátová
- 1lžičkaSůl
- 2špetkyPepř černý mletý
- 1špetkaKmín drcený
- 1lžíceOcet kvasný lihový
- 0,5lžičkaStolní sladidlo Sladký polibek
Počet porcí:
1Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
295 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
11 g
Sacharidy
41 g
Vláknina
4 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Filé z tresky pokapeme citronovou šťávou, osolíme, opepříme, okmínujeme a položíme do zapékací mísy vymazané olejem.
- 2Filé přelijeme smetanou smíchanou s hořčicí a navrch rozložíme plátky oloupané cibule.
- 3Pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 20 minut, před koncem pečení posypeme povrch nastrouhaným sýrem a dopékáme, aby se sýr roztavil.
- 4Podáváme s vařenými bramborami a okurkovým salátem.
- 5Okurkový salát: Oloupanou salátovou okurku nahrubo nastrouháme a promícháme se solí, pepřem, octem a náhradním sladidlem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.