Rybí filet s krustou
70 min.
Ingredience
- 10gramůMáslo čerstvé
- 3stroužkyČesnek
- 250gramůCibule
- 600gramůFilé z aljašské tresky
- 20mililitrůOlej olivový
- 500gramůRajčata
- 10gramůMed včelí
- 1kusBylinky čerstvé - svazek
- 200gramůFenykl sladký - hlíza
- 30mililitrůCitronová šťáva
- 5gramůSůl
- 5gramůPepř černý mletý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
252 kcal
Bílkoviny
30 g
Tuky
8 g
Sacharidy
17 g
Vláknina
4 g
Cukr
8 g
Postup přípravy
- 1Filety pokapeme citronovou šťávou, osolíme, opepříme a položíme do máslem vymazané zapékací formy. Cibuli nakrájíme na kolečka a osmahneme ve větším množství olivového oleje do sklovata. Přidáme rajčata a nadrobno nasekaný česnek, promícháme a podusíme. Ochutíme medem, bylinkami, solí a pepřem a přidáme i nadrobno nasekaný fenykl. Asi 15 minut necháme za občasného míchání provařit, směs rozdělíme na rybí filety a zapečeme v předehřáté troubě při 200 °C asi 30 minut.
- 2Podáváme s bramborovou kaší a nebo s vařenými bramborami.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.