Rybí filety po thajsku
65 min.
Ingredience
- 800gramůMořská štika - filety
- 1šálekCitronová šťáva
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý celý
- 150gramůBambusové výhonky konzervované
- 200gramůFazolové lusky zelené
- 8kusůCibulka jarní
- 1kusPaprika žlutá
- 1kusPaprika červená
- 4lžíceOlej olivový
- 1kusLimetka
- 1lžičkaMáta
- 0,2kusZázvor celý
- 200gramůMrkev kořen
- 2lžíceOmáčka sójová
- 1stroužekČesnek
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
325 kcal
Bílkoviny
42 g
Tuky
8 g
Sacharidy
21 g
Vláknina
6 g
Cukr
6 g
Postup přípravy
- 1Opláchnuté filety osušíme, odstraníme kůstky, opatrně nožem odstraníme kůži. Takto připravené filety potřeme solí, zakapeme citronovou šťávou, nakrájíme na plátky a vyskládáme do nádoby s víkem. Přikryjeme a uložíme na půl hodiny do chladničky.
- 2Mezitím bambusové výhonky scedíme, necháme okapat, nakrájíme na proužky. Očištěné fazolky opláchneme, nakrájíme a povaříme v osolené vodě 5 minut, poté je zchladíme, slijeme a necháme okapat. Jarní cibulky očistíme, i s natí nakrájíme na plátky, mrkev oloupeme, nakrájíme nejprve na tenké plátky, poté na 3 mm silné proužky. Papriky očistíme, omyjeme, pokrájíme na stejně silné proužky jako mrkev. Zázvor s česnekem oloupeme a krájíme na kostičky.
- 3Česnek se zázvorem opečeme do růžova na 2 lžících rozpáleného oleje, přidáme cibulku, po minutě ostatní zeleninu. Vše opékáme 3 minuty za stálého míchání, následně vmícháme bambusové výhonky, zakapeme sójovou omáčkou, osolíme a opékáme další 4 minuty do křupava. Pánev zakryjeme, směs udržujeme teplou.
- 4Zbylé 2 lžíce oleje rozehřejeme na pánvi, vložíme filety, které jsme po vyjmutí z chladničky vytřeli do sucha. Posypeme čerstvě namletým pepřem, pozvolna opékáme 3 minuty na každé straně.
- 5Hotovou zeleninovou směs upravíme na mísu, na ni rozložíme opečené filety, ozdobíme plátky limetky, lístky máty a ihned servírujeme s dušenou rýží.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.