Rybí karbanátky s bagetou
48 min.
Ingredience
- 4kusyČesnek
- 2kusyHříbky čerstvé
- 1lžíceHořčice Dijonská
- 500gramůFilé rybí
- 120gramůSlanina vepřová
- 1,5lžičkySůl
- 1lžičkaCitronová kůra
- 6lžicOlej arašídový (podzemnicový)
- 4kusyBageta
- 2kusyCibule
- 4lžíceSezam - semena
- 2kusyVejce slepičí
- 0,5lžičkaPepř bílý
- 0,5lžíceProvensálské koření
- 0,5lžičkaChilli koření mleté
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1220 kcal
Bílkoviny
95 g
Tuky
38 g
Sacharidy
155 g
Vláknina
9 g
Cukr
11 g
Postup přípravy
- 1Rybí filety omyjeme, osušíme a pomeleme s oloupaným česnekem, uzenou slaninou a čerstvými hříbky na masovém mlýnku. Směs dáme do mísy, ochutíme solí, pepřem, mletým chilli, nastrouhanou citronovou kůrou, provensálskými bylinkami a drobně nakrájenou cibulí. Přidáme vajíčka a vše prohněteme. Utvoříme oválné karbanátky silné asi 3 cm a obalíme je v sezamu.
- 2Zapneme troubu na 220 °C. Připravíme si 4 kusy bagetek, které rozpůlíme a položíme na pečící plech rozpůlenou stranou dolů.
- 3Ve woku si rozpálíme olej a karbanátky z každé strany osmažíme dozlatova. Usmažené vyjmeme a odložíme na papírovou utěrku.
- 4Bagetky dáme do horké trouby na 5 minut, aby se prohřály a byly křupavé.
- 5Teplé bagetky potřeme lehce hořčicí, položíme na ně karbanátky s plátkem citronu a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.