Rybí kari s cizrnou
40 min.
Ingredience
- Na ozdobu
- 1kusLimetka
- Příloha
- 500gramůRýže Basmati
- 1kusCibule
- 1lžíceOlej rostlinný
- 2kusyRajčata
- 150mililitrůVývar rybí
- 1lžíceKari pasta
- 1lžičkaKoriandr mletý
- 400gramůCizrna konzervovaná
- 4lžíceKoriandr čerstvý
- 4lžíceJogurt bílý
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1špetkaSůl
- 2lžíceZázvor celý
- 750gramůFilé z aljašské tresky
- 2stroužkyČesnek
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
470 kcal
Bílkoviny
44 g
Tuky
5 g
Sacharidy
64 g
Vláknina
7 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Na hladkou kaši rozmixujeme česnek, zázvor, cibuli, které jsme si nejprve za stálého míchání opekli doměkka 4-5 minut v hrnci s rozehřátým olejem. Po odstavení přidáme opečené suroviny do mísy na mixování s rajčaty a rybím vývarem. Rozmixovanou hmotu nalijeme do hrnce, přidáme mletý koriandr, kari pastu, cizrnu a po důkladném promíchání omáčku zvolna dusíme asi 15 minut do zhoustnutí.
- 2Přidáme kousky ryby a ještě 5 minut vše povaříme tak, aby bylo maso křehké, ale nerozpadalo se. Na 2-3 minuty odstavíme, vmícháme jogurt a čerstvý koriandr. Osolíme, opepříme a s rýží basmati a plátky limety servírujeme.
- 3
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.