Rybí kebab
75 min.
Ingredience
- 10mililitrůCitronová šťáva
- 1kusPastinák
- 1kusPetržel kořen
- 1decilitrOlej slunečnicový
- 4decilitryVoda pitná
- 1lžíceSůl
- 1špetkaPepř černý celý
- 2kusyCibule
- 2kusyMrkev kořen
- 1500gramůCejn velký
- 0,5kusCeler bulvový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
737 kcal
Bílkoviny
70 g
Tuky
41 g
Sacharidy
22 g
Vláknina
8 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Čerstvou rybu očistíme, vykucháme, dobře omyjeme a nakrájíme na větší kusy, osolíme, necháme 30 minut v chladničce.
- 2Kořenovou zeleninu: mrkev, celer, pastinák a petržel očistíme, omyjeme, nahrubo nastrouháme a dáme do misky.
- 3Na pánvi v rozpáleném oleji krátce orestujeme drobně pokrájenou cibuli, pak k ní přidáme 1/2 nastrouhané zeleniny a pod pokličkou dusíme maximálně 6 minut. Potom na zeleninu položíme porce ryby, zakryjeme zbývající zeleninou, přidáme 5 zrnek pepře, osolíme a dolijeme přibližně 4 dl vody.
- 4Dusíme při mírné teplotě pod pokličkou, do změknutí ryby asi 20-25 minut (podle druhu ryby).
- 5Při servírování rybu pokapeme citronovou šťávou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.