Rybí knedlíčky s petrželkou

40 min.
Švédsko

Ingredience

Počet porcí:
2

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
705 kcal
Bílkoviny
51 g
Tuky
53 g
Sacharidy
5 g
Vláknina
350 mg
Cukr
670 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Petrželovou omytou nať pokrájíme nadrobno. Filé z tresky omyjeme a se slaninou pomeleme na masovém mlýnku. K pomletému masu přidáme pepř, sardelovou pastu, rozpuštěné máslo, hladkou mouku a petrželovou nať. V misce pěčlivě rozkvedláme smetanu se žloutky. Bílky vyšleháme na tuhý sníh. Pomleté rybí maso promícháme se smetanou a zapracujeme sníh z bílků.
  • 2
    Z těsta odkrajujeme lžící malé hromádky, ze kterých vytváříme kuličky a obalujeme je ve strouhance.
  • 3
    V hrnci přivedeme k varu 1,5 - 2 litru vody se solí a rybí knedlíčky vaříme pomalu 10 minut. Sítem je vyjmeme a dáme na talíře.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.