Rybí knedlíčky s petrželkou
40 min.
Ingredience
- 2lžícePetržel - nať
- 400gramůFilé z aljašské tresky
- 50gramůAnglická slanina
- 3špetkyPepř černý mletý
- 1lžičkaSardelová pasta
- 2lžičkyMáslo čerstvé
- 2lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 3kusyVejce slepičí
- 8lžicStrouhanka z pšeničného pečiva
- 1,3decilitrySmetana 33% (šlehačka)
- Na vaření
- 2litryVoda pitná
- 1,5lžičkySůl
Počet porcí:
2Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
705 kcal
Bílkoviny
51 g
Tuky
53 g
Sacharidy
5 g
Vláknina
350 mg
Cukr
670 mg
Postup přípravy
- 1Petrželovou omytou nať pokrájíme nadrobno. Filé z tresky omyjeme a se slaninou pomeleme na masovém mlýnku. K pomletému masu přidáme pepř, sardelovou pastu, rozpuštěné máslo, hladkou mouku a petrželovou nať. V misce pěčlivě rozkvedláme smetanu se žloutky. Bílky vyšleháme na tuhý sníh. Pomleté rybí maso promícháme se smetanou a zapracujeme sníh z bílků.
- 2Z těsta odkrajujeme lžící malé hromádky, ze kterých vytváříme kuličky a obalujeme je ve strouhance.
- 3V hrnci přivedeme k varu 1,5 - 2 litru vody se solí a rybí knedlíčky vaříme pomalu 10 minut. Sítem je vyjmeme a dáme na talíře.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.