Rybí koláčky s okurkovou omáčkou

45 min.
Ruská federace

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
330 kcal
Bílkoviny
27 g
Tuky
20 g
Sacharidy
11 g
Vláknina
2 g
Cukr
3 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Rybu omyjeme, nakrájíme na kostky a pokapeme citronovou šťávou. Rozmixujeme, dáme do mísy a odložíme do lednice.
  • 2
    Oloupanou cibuli nasekáme najemno a na lžíci rozpáleného másla restujeme cca 5min dozlatova. Necháme vychladnout. Mezitím opláchneme petrželku, osušíme a lístky nadrobno nasekáme. Polovinu smícháme s cibulí, přidáme vejce, smetanu a strouhanku a směs vmícháme do rybí hmoty. Dochutíme solí, pepřem, paprikou, muškátem a vytvarujeme cca 16 malých koláčků. Ty obalíme ve 2 lžících mouky.
  • 3
    V pánvi rozpálíme přepuštěné máslo a koláčky na něm smažíme z každé stany cca 7min dohněda. Po vyjmutí uchováme v míse, v troubě předehřáté na 75C.
  • 4
    Do zbylého tuku vmícháme lžíci mouky a osmahneme ji dozlatova. Přilijeme vývar a asi 70ml láku z okurek, za stálého míchání přivedeme k varu a vaříme cca 10min na mírném ohni. Do omáčky přidáme nadrobno nakrájenou okurku, zbytek petrželky, ochutíme solí a pepřem.
  • 5
    Koláčky rozdělíme na talíře, přelijeme omáčkou a podáváme. Jako přílohu můžeme použít slané brambory.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.