Rybí kousky zapečené s bramborovou kaší
50 min.
Ingredience
- 115gramůMáslo čerstvé
- 4kusyŠalotka
- 250mililitrůVíno bílé
- 250mililitrůNoilly Prat
- 500mililitrůVývar rybí
- 500mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
- 2lžičkySůl mořská
- 0,5lžičkaPepř černý mletý
- 2lžíceCitronová šťáva
- 50gramůEstragon
- 50gramůPetržel - nať
- 5kusůBrambory
- 2kusyVaječný žloutek slepičí
- 800gramůTreska aljašská
- 100mililitrůMléko polotučné
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1236 kcal
Bílkoviny
55 g
Tuky
74 g
Sacharidy
65 g
Vláknina
4 g
Cukr
875 mg
Postup přípravy
- 1Dobře umyté brambory vaříme ve slané vodě 15-20 minut doměkka. Ještě horké je oloupeme a rozmačkáme na kaši. Do brambor vmícháme 100 g másla, sůl, horké mléko a žloutky.
- 2Oloupeme a nadrobno nakrájíme šalotky. V rendlíku rozehřejeme 15 g másla, přidáme nakrájené šalotky, které za stálého míchání na velmi mírném ohni necháme zesklovatět. Zalijeme vínem a vermutem a vaříme, dokud se objem tekutin nezmenší na polovinu. Přilijeme 500ml rybího vývaru a omáčku opět svaříme na polovinu. Přidáme šlehačku a za stálého míchání pokračujeme ve vaření, dokud omáčka nezíská konzistenci tekutého krému. Osolíme ji, opepříme a přecedíme přes jemné síto.
- 3Rybí maso nakrájíme na malé, stejně velké kousky, které osolíme, opepříme, a smícháme s rybím krémem. Přidáme citrónovou šťávu, estragon a petrželku. Směs nalijeme do zapékací mísy, aby se uchovala šťáva vytékající ze syrové ryby a maso neztratilo chuť.
- 4Na rybí směs navrstvíme bramborovou kaši a pečeme v troubě předehřáté na 180°C přibližně 20 minut dozlatova.
- 5Podáváme s hráškem, špenátem nebo zeleninovým salátem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.