Rybí krém s mrkvovými chipsy a dýňovým semínkem
55 min.
Ingredience
- 2kusyBrambory
- 1litrVývar zeleninový
- 100mililitrůSmetana 12% (konzumní)
- 1špetkaSůl
- 3lžíceOlej olivový
- 1špetkaŠafrán
- 400gramůFilé z aljašské tresky
- 1kusMrkev kořen
- 2lžíceDýňová semena
Počet porcí:
5Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
274 kcal
Bílkoviny
20 g
Tuky
12 g
Sacharidy
22 g
Vláknina
4 g
Vápník
73 mg
Postup přípravy
- 1Nejdříve oškrábeme dvě větší brambory a filé pokrájíme na kostky, orestujeme je na oleji, zalijeme vývarem a vaříme, až brambory změknou.
- 2Polévku zalijeme smetanou, rozmixujeme, dochutíme solí, šafránem, nebo můžeme i muškátovým oříškem. Mrkev nakrájíme našikmo na tenké, jemné plátky a s dýňovým semínkem restujeme na olivovém oleji.
- 3Mrkev a dýňové semínko dozdobí polévku až na talíři.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.