Rybí nákyp s nudlemi
70 min.
Ingredience
- 250gramůPstruh uzený
- 1lžíceCitronová šťáva
- 1kusCeler řapíkatý
- 2kusyCibulka jarní
- 1lžíceMáslo čerstvé
- 250gramůNudle široké
- 100gramůHrášek
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 2kusyVaječný žloutek slepičí
- 3lžíceSmetana 12% (konzumní)
- 1kusMrkev kořen
- 0,25litrOmáčka bešamelová
- 60gramůSýr Ementál (Primátor)
- 0,25litrVývar zeleninový
- 0,25lžičkaŠafrán
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
544 kcal
Bílkoviny
29 g
Tuky
15 g
Sacharidy
66 g
Vláknina
3 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Filety pstruha nakrájíme na kousky a zakapeme citronovou šťávou. Troubu předehřejeme na 200 stupňů Celsia. Zapékací mísu vymažeme máslem.
- 2Zeleninu omyjeme a očistíme. Mrkev oloupeme a nakrájíme na kostičky, celer a jarní cibulku na kolečka. Na pánvi rozpustíme máslo a zeleninu na něm podusíme 3 minuty, potom ji smícháme s rybou a hráškem. Směs osolíme a opepříme. Bešamelovou omáčku smícháme se zeleninovým vývarem, přidáme nastrouhaný ementál a smetanu rozšlehanou se žloutkem a šafránem. Směsí přelijeme nákyp a vložíme na 25 minut zapéct do trouby.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.