Rybí nákyp s těstovinami
45 min.
Ingredience
- 1lžičkaSůl
- 1lžíceOlej rostlinný
- 70gramůMáslo čerstvé
- 1špetkaPepř černý mletý
- 250gramůMakrela uzená
- 30gramůSýr Parmezán
- 20gramůStrouhanka
- 600mililitrůMléko polotučné
- 50gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 230gramůTěstoviny konzumní
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
679 kcal
Bílkoviny
31 g
Tuky
34 g
Sacharidy
61 g
Vláknina
534 mg
Cukr
276 mg
Postup přípravy
- 1V kastrolu přivedeme k varu vodu, olej a sůl. Vsypeme těstoviny malého tvaru, zamícháme a vaříme podle druhu, až jsou měkké. Slijeme a propláchneme studenou vodou.
- 2V hrnci rozpálíme máslo a dozlatova opražíme mouku. Za stálého míchání postupně přiléváme mléko. Omáčku osolíme, opepříme a ještě 5 minut povaříme.
- 3Uzenou rybu rozdělíme na drobné kousky, které vložíme do omáčky. Zapékací formu vymažeme máslem, promícháme těstoviny s rybí omáčkou a přendáme do formy.
- 4Nákyp posypeme strouhaným sýrem a strouhankou, navrch dáme vločky másla. Zapékáme v předehřáté troubě na 220°C asi 20-22 minut. Nákyp podáváme přímo z formy.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.