Rybí nákyp s těstovinami

45 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
679 kcal
Bílkoviny
31 g
Tuky
34 g
Sacharidy
61 g
Vláknina
534 mg
Cukr
276 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    V kastrolu přivedeme k varu vodu, olej a sůl. Vsypeme těstoviny malého tvaru, zamícháme a vaříme podle druhu, až jsou měkké. Slijeme a propláchneme studenou vodou.
  • 2
    V hrnci rozpálíme máslo a dozlatova opražíme mouku. Za stálého míchání postupně přiléváme mléko. Omáčku osolíme, opepříme a ještě 5 minut povaříme.
  • 3
    Uzenou rybu rozdělíme na drobné kousky, které vložíme do omáčky. Zapékací formu vymažeme máslem, promícháme těstoviny s rybí omáčkou a přendáme do formy.
  • 4
    Nákyp posypeme strouhaným sýrem a strouhankou, navrch dáme vločky másla. Zapékáme v předehřáté troubě na 220°C asi 20-22 minut. Nákyp podáváme přímo z formy.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.