Rybí nákyp s těstovinami
155 min.
Ingredience
- 125gramůŠpagety, Makarony
- 1lžíceOlej olivový
- 1lžíceMáslo čerstvé
- 500gramůTreska aljašská
- 2lžícePetržel - nať
- 6kusůPepř černý celý
- 1,25decilitrySmetana 33% (šlehačka)
- 2kusyVejce slepičí
- 1špetkaMuškátový oříšek
- 2litryVoda pitná
- 1lžičkaSůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
414 kcal
Bílkoviny
31 g
Tuky
20 g
Sacharidy
25 g
Vláknina
1 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1V hrnci s osolenou vodou a trochou oleje vaříme těstoviny 10 minut. Poté je scedíme a vrátíme do hrnce, přidáme máslo, zakryjeme hrnec pokličkou a udržujeme teplé.
- 2Do pánve dáme plátky ryb s petrželkou a pepřem a zalijeme vodou, aby byly ponořené. Uvedeme do varu, přikryjeme a dusíme 10 minut. Poté plátky vyndáme a tekutinu uschováme. Z plátků ryb oloupeme kůži a zbavíme je kostí. Pokrájíme je na kostky.
- 3Těstoviny dáme do velké mísy a smícháme se žloutky, smetanou a muškátovým oříškem. Vmícháme kostky ryb, přidáme trochu uschované tekutiny. Vyšleháme z bílků sníh a vmícháme do směsi.
- 4Zapékací nádobu vymažeme a naplníme ji směsí, nádobu zakryjeme a postavíme na trojnožku do velkého hrnce s vodou. Hrnec zakryjeme pokličkou a vaříme nákyp v páře 90 minut, průběžně doplňujeme vodu.
- 5Nákyp poté vyklopíme na mísu a ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.