Rybí nákyp s těstovinami

140 min.
Evropa

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
405 kcal
Bílkoviny
33 g
Tuky
20 g
Sacharidy
23 g
Vláknina
161 mg
Cukr
245 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Hrnec s osolenou vodou přivedeme k varu. Přidáme olej a těstoviny a vaříme 10 minut. Poté scedíme a dáme zpět do hrnce, přidáme máslo, přikryjeme a udržujeme teplé.
  • 2
    Do pánve dáme rybí plátky, přidáme petrželku, pepř a vodu, aby vše zakryla. Přivedeme k varu a povaříme 10 minut pod pokličkou. Rybí plátky vyndáme a dáme stranou, aby vychladly. Tekutinu uschováme. Plátky zbavíme kůže a pokrájíme na kousky. Těstoviny dáme do mísy.
  • 3
    V misce smícháme smetanu, nasekaný kopr, žloutky, pecorino, muškátový oříšek a směs přidáme do mísy s těstovinami a promícháme. Vmícháme do směsi kousky ryb, přilijeme uschovanou tekutinu a z bílků vyšleháme tuhý sníh a vmícháme ho do směsi.
  • 4
    Zapékací mísu vymažeme a naplníme směsí. Zakryjeme a postavíme mísu na trojnožku do velkého hrnce. Přilijeme tolik vody, aby dosahovala do poloviny zapékací mísy. Přikryjeme hrnec pokličkou a v páře vaříme 90 minut.
  • 5
    Nákyp vyklopíme na mísu a okamžitě podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.