Rybí nákyp s těstovinami
140 min.
Ingredience
- 60gramůSýr ovčí tvrdý - Pecorino
- 115gramůTěstoviny Penne
- 1lžíceOlej olivový
- 1lžíceMáslo čerstvé
- 450gramůTreska aljašská
- 2špetkyPetržel - nať
- 6kusůPepř černý celý
- 1,25decilitrySmetana 16% (pochoutková)
- 2kusyVejce slepičí
- 2lžíceKopr čerstvý
- 1špetkaMuškátový oříšek
- 1lžičkaSůl
- 1lžičkaPepř černý mletý
- 1litrVoda pitná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
405 kcal
Bílkoviny
33 g
Tuky
20 g
Sacharidy
23 g
Vláknina
161 mg
Cukr
245 mg
Postup přípravy
- 1Hrnec s osolenou vodou přivedeme k varu. Přidáme olej a těstoviny a vaříme 10 minut. Poté scedíme a dáme zpět do hrnce, přidáme máslo, přikryjeme a udržujeme teplé.
- 2Do pánve dáme rybí plátky, přidáme petrželku, pepř a vodu, aby vše zakryla. Přivedeme k varu a povaříme 10 minut pod pokličkou. Rybí plátky vyndáme a dáme stranou, aby vychladly. Tekutinu uschováme. Plátky zbavíme kůže a pokrájíme na kousky. Těstoviny dáme do mísy.
- 3V misce smícháme smetanu, nasekaný kopr, žloutky, pecorino, muškátový oříšek a směs přidáme do mísy s těstovinami a promícháme. Vmícháme do směsi kousky ryb, přilijeme uschovanou tekutinu a z bílků vyšleháme tuhý sníh a vmícháme ho do směsi.
- 4Zapékací mísu vymažeme a naplníme směsí. Zakryjeme a postavíme mísu na trojnožku do velkého hrnce. Přilijeme tolik vody, aby dosahovala do poloviny zapékací mísy. Přikryjeme hrnec pokličkou a v páře vaříme 90 minut.
- 5Nákyp vyklopíme na mísu a okamžitě podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.