Rybí nákyp se šafránem a račími ocásky
40 min.
Ingredience
- 600gramůTreska aljašská
- 1lžíceMáslo čerstvé
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1kusPaprika červená
- 100gramůPórek
- 200gramůCréme fraiche
- 200gramůRak říční
- 1špetkaŠafrán
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
399 kcal
Bílkoviny
36 g
Tuky
25 g
Sacharidy
6 g
Vláknina
838 mg
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Rybu opláchneme pod studenou vodou, osušíme, dáme do máslem vymazané zapékací misky, osolíme, opepříme.
- 2Papriku očistíme, omyjeme, rozpůlíme a zbavíme semen. Nakrájíme nadrobno. Pórek očistíme, opláchneme a bílou část nakrájíme na tenké proužky.
- 3Troubu předehřejeme na 225 stupňů Celsia. Na rybu rozdělíme papriku a pórek, navrch dáme creme fraiche, do níž jsme přimíchali šafrán. Nákyp pečeme v předehřáté troubě 20 minut.
- 4Na okraj nákypu rozdělíme račí ocásky a pečeme ještě 5 minut.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.