Rybí nákypy
60 min.
Ingredience
- 60gramůBazalka
- 600gramůMořský jazyk
- 350gramůGarnát obecný
- 2kusyPaprika červená
- 6kusůRajčata
- 2kusyŠalotka
- 30gramůMáslo čerstvé
- 80mililitrůOlej olivový
- 5gramůSůl
- 5gramůPepř černý mletý
- 3kusyCuketa
- 1stroužekČesnek
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
599 kcal
Bílkoviny
57 g
Tuky
31 g
Sacharidy
24 g
Vláknina
3 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Omyjeme a osušíme plátky z mořského jazyka, omyjeme garnáty a pokrájíme vše na kousky. Cukety omyjeme, osušíme a pokrájíme na kostičky. Papriky omyjeme, pokrájíme rovněž na kostičky.
- 2Oloupeme stroužek česneku a šalotky, omyjeme a sekáčkem ve tvaru půlměsíce odděleně nasekáme. Omyjeme bazalku a natrháme na kousky. Ve vařící vodě spaříme rajčata, scedíme je, oloupeme, zbavíme semínek, pokrájíme na kostičky. Dáme do mísy polovinu připravených kostiček rajčat, 2 lžíce oleje, nasekaný stroužek česneku, část bazalky, cuketu, špetku soli, špetku čerstvě mletého pepře a dáme mísu stranou.
- 3Do pánve nalijeme zbývající olej a jakmile je rozehřátý, osmažíme na něm šalotku, přidáme pokrájené papriky a smažíme za častého zamíchání 2-3 minuty. Osolíme, opepříme a dusíme ještě dalších 5 minut. Stáhneme pánev z ohně, přidáme zbylé oloupané kostičky rajčat a zbylou bazalku. Promícháme a přemístíme obsah pánve do mísy, přidáme garnáty a vše promícháme.
- 4Kusy masa z mořského jazyka vyložíme máslem vymazané formičky tak, aby na okrajích trochu přesahovaly přes okraj a doplníme formičky připravenou směsí z mísy se šalotkou. Vložíme do hrnce s vodou jako do vodní lázně, vše dáme asi na 10 minut do trouby vyhřáté na 180 °C. Hotový pokrm podáváme s bazalkou a rajčaty.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.