Rybí pizza

60 min.
Itálie

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
917 kcal
Bílkoviny
49 g
Tuky
23 g
Sacharidy
126 g
Vláknina
7 g
Cukr
3 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Základní těsto na pizzu [20279]: Z cukru, droždí a 90ml vlažné vody necháme vzejít kvásek. Mouku smícháme se solí, zbylou vlažnou vodou, olejem, kváskem a vypracujeme v hladké těsto, které se nelepí.
  • 2
    Velkou mísu vytřeme olivovým olejem a těsto v ní vyválíme, poté necháme přikryté utěrkou kynout cca 1,5 hodiny.
  • 3
    Vykynuté těsto rozdělíme na čtyři díly.
  • 4
    Zatímco nám kyne těsto, připravíme si zbytek. Artyčoky omyjeme a necháme okapat. Romanesco rozdělíme na malé růžičky a vaříme ve slané vodě 2 až 3 minuty. Pak je zchladíme ledovou vodou.
  • 5
    Garnáty zbavíme schránek. Rajčata polijeme vařící vodou a oloupeme a zbavíme semínek. Následně je rozmačkáme a osolíme, opepříme a přidáme špetku cukru. Mozzarelu nakrájíme na plátky. Rajčatové pyré rozdělíme rovnoměrně na pizzy, které jsme si připravili. Následně je ozdobíme lososem, artyčoky, romanescem, olivy, garnáty a vše na závěr posypeme mozzarellou.
  • 6
    Pizzy pečeme v troubě na 200 stupňů cca 15 minut.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.