Rybí pizza
60 min.
Ingredience
- Základní těsto na pizzu [20279]
- 3gramyCukr krupice
- 40gramůDroždí
- 30mililitrůOlej olivový
- 1špetkaSůl
- 250mililitrůVoda pitná
- 1špetkaPepř černý mletý
- 650gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 3kusyRajčata
- 30gramůArtyčoky
- 300gramůLosos - filety
- 30gramůOlivy černé
- 50gramůRomanesco
- 16kusůGarnát obecný
- 250gramůMozzarella
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
917 kcal
Bílkoviny
49 g
Tuky
23 g
Sacharidy
126 g
Vláknina
7 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Základní těsto na pizzu [20279]: Z cukru, droždí a 90ml vlažné vody necháme vzejít kvásek. Mouku smícháme se solí, zbylou vlažnou vodou, olejem, kváskem a vypracujeme v hladké těsto, které se nelepí.
- 2Velkou mísu vytřeme olivovým olejem a těsto v ní vyválíme, poté necháme přikryté utěrkou kynout cca 1,5 hodiny.
- 3Vykynuté těsto rozdělíme na čtyři díly.
- 4Zatímco nám kyne těsto, připravíme si zbytek. Artyčoky omyjeme a necháme okapat. Romanesco rozdělíme na malé růžičky a vaříme ve slané vodě 2 až 3 minuty. Pak je zchladíme ledovou vodou.
- 5Garnáty zbavíme schránek. Rajčata polijeme vařící vodou a oloupeme a zbavíme semínek. Následně je rozmačkáme a osolíme, opepříme a přidáme špetku cukru. Mozzarelu nakrájíme na plátky. Rajčatové pyré rozdělíme rovnoměrně na pizzy, které jsme si připravili. Následně je ozdobíme lososem, artyčoky, romanescem, olivy, garnáty a vše na závěr posypeme mozzarellou.
- 6Pizzy pečeme v troubě na 200 stupňů cca 15 minut.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.