Rybí plátky v pivním těstíčku
50 min.
Ingredience
- 2kusyVejce slepičí
- 1kilogramFilé rybí
- 2lžíceOlej olivový
- 2kusyCitrony
- 200gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 3decilitryPivo světlé 10% 3,9% obj.
- 5gramůPepř černý mletý
- 5gramůSůl
- 1lžícePetržel - nať
- 100mililitrůOlej rostlinný
Počet porcí:
5Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
585 kcal
Bílkoviny
92 g
Tuky
27 g
Sacharidy
37 g
Vláknina
3 g
Cukr
179 mg
Postup přípravy
- 1Mouku, sůl, pivo, olivový olej a žloutky utřeme na hladké těstíčko, které necháme 2 - 3 hodiny odležet. Těsně před zpracováním vmícháme tuhý sníh z bílků.
- 2Očištěné rybí plátky potřeme solí, pepřem a pokapeme citrónovou šťávou. Poté je obalujeme v těstíčku a smažíme v horkém oleji.
- 3Necháme odkapat na ubrousku - a při podávání plátky ozdobíme čtvrtkami citronu a čerstvou petrželkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.