Rybí plátky ze sivena
60 min.
Ingredience
- 2stroužkyČesnek
- 1kusCitrony
- 1kilogramPstruh
- 2lžíceOlej olivový extra panenský
- 200mililitrůSmetana 12% (konzumní)
- 1kusPórek
- 1hrstPetržel - nať
- 1hrstMajoránka čerstvá
- 200mililitrůVíno bílé
- 3lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 1hrstPažitka
Počet porcí:
5Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
464 kcal
Bílkoviny
45 g
Tuky
21 g
Sacharidy
17 g
Vláknina
3 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Plátky ze sivena (nebo jiné podobné ryby) osolíme, opepříme, pokapeme citrónovou šťávou, vložíme do máslem vymazaného pekáče. Posypeme nadrobno pokrájenou cibulí a pórkem, přelijeme vínem a v předehřáté troubě dusíme asi na 180 stupňů cca 20 minut.
- 2Mezitím utřeme máslo do pěny a do něj zamícháme rozdrcený česnek, koření (sůl, pepř) a bylinky (pažitka, majoránka, petrželka, tymián).
- 3Rybí plátky po udušení vyjmeme, šťávu povaříme, přidáme bylinkové máslo a smetanu (případně zahustíme hladkou moukou). Za stálého míchání nakonec krátce povaříme a horkou omáčkou zalijeme připravené udušené rybí plátky.
- 4Podáváme s vařenými novými bramborami a ozdobíme salátem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.