Rybí polévka s mořskými plody a rýžovým vínem
42 min.
Ingredience
- 1litrVývar rybí
- 1lžíceLimetková šťáva
- 2lžíceVíno rýžové čínské
- 1kusPórek
- 2kusyŠalotka
- 1lžíceZázvor celý
- 1kusChilli paprička
- 230gramůKrevety tygří - loupané
- 2lžícePetržel - nať
- 1špetkaPepř černý mletý
- 230gramůHřebenatka
- 0,5lžičkaSůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
255 kcal
Bílkoviny
32 g
Tuky
3 g
Sacharidy
32 g
Vláknina
2 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Do většího hrnce vlijeme rybí vývar, přidáme víno, šťávu z limetky, ustrouhaný zázvor, pokrájený pórek, šalotky, chilli papričku, kterou jsme zbavili semen. Směs na mírném plameni vaříme pod poklicí asi deset minut. Poté přidáme vyloupané, očištěné a nakrájené krevety a hřebenatky, větší část nasekané petrželové nati a podle chuti opepříme a osolíme. Polévku asi dvě minuty provaříme.
- 2Polévku hned servírujeme se zbytkem posekané petrželové nati.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.