Rybí polévka s pivem
40 min.
Ingredience
- 80gramůLosos - filety
- 100gramůTreska aljašská
- 50gramůZelenina kořenová
- 100gramůBrambory
- 4gramyTymián čerstvý
- 1kusBobkový list
- 350mililitrůVývar zeleninový
- 200mililitrůPivo světlé 10% 3,9% obj.
- 40gramůZakysaná smetana
- 2kusyVaječný žloutek slepičí
- 25gramůMáslo čerstvé
- 6gramůSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
Počet porcí:
2Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
489 kcal
Bílkoviny
28 g
Tuky
29 g
Sacharidy
27 g
Vláknina
4 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Brambory oloupeme, nakrájíme na kostičky, kořenovou zeleninu strouháme nahrubo, rybí filety pokrájíme na kostky. V hrnci rozehřejeme máslo, přisypeme brambory, kořenovou zeleninu a osmahneme. Zalijeme vývarem, pivem, přidáme tymián, bobkový list a povaříme 15 minut. Nyní přidáme kostky ryby a vaříme dalších 5 minut. Polévku odstavíme, podle chuti osolíme, opepříme, přimícháme zakysanou smetanu, rozkvedlané žloutky a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.