Rybí polévka s rajčaty na víně
40 min.
Ingredience
- 300gramůLosos - filety
- 1kusCibule
- 2stroužkyČesnek
- 40gramůMáslo čerstvé
- 200gramůRajčata loupaná (konzervovaná)
- 1decilitrKečup ostrý
- 2decilitryVíno bílé
- 4decilitryVývar rybí
- 1lžičkaSůl
- 1lžičkaPepř černý mletý
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
176 kcal
Bílkoviny
12 g
Tuky
8 g
Sacharidy
9 g
Vláknina
696 mg
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Na rozpáleném másle v hrnci zesklovatíme drobně nasekanou cibuli, na kolečka pokrájený česnek, přidáme víno, povaříme, přimícháme oloupaná a na kostky nakrájená rajčata, kečup, sůl, pepř, vše zalijeme vývarem, přiklopíme poklici a necháme vařit přibližně 20 minut. Před dovařením přidáme do polévky pokrájeného lososa a vaříme ještě 4 minuty. Rybu bychom měli ohlídat, aby se nerozvařila.
- 2Uvařenou polévku servírujeme na talíře, posypeme nasekaným pórkem a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.