Rybí polévka s tofu
40 min.
Ingredience
- 20mililitrůLikér anýzový
- 1kusOkurka salátová
- 200gramůSýr sójový - Tofu
- 1litrVývar rybí
- 100gramůCibule
- 600gramůPlatýz - filety
- 1lžičkaSardelová pasta
- 2stroužkyČesnek
- 1baleníSměs 8 bylinek - mražená
- 3,5lžíceOlej sezamový
- 2,5lžíceOmáčka sójová
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
325 kcal
Bílkoviny
39 g
Tuky
12 g
Sacharidy
12 g
Vláknina
2 g
Cukr
6 g
Postup přípravy
- 1Plátky platýse omyjeme, osušíme, nakrájíme na kostičky. Oloupanou okurku podélně rozpůlíme, odstraníme semena a nakrájíme na trojhránky.
- 2Ve woku rozpálíme olej a rybu i okurku na 2-3min orestujeme. Přimícháme bylinkovou směs, nakrájený česnek a cibuli. Přilijeme rybí vývar a poté do polévky přidáme sardelovou pastu. Mícháme dokud se pasta nerozpustí. Dochutíme sójovou omáčkou a anýzovkou. Na mírném ohni zvolna vaříme cca 10min.
- 3Tofu nakrájíme na kostičky a zhruba 3minuty před dokončením je přidáme do polévky. Polévku rozdělíme do šálků a můžeme podávat.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.