Rybí polévka třeboňská
80 min.
Ingredience
- 33gramůCibule
- 1litrHovězí vývar základní
- 267gramůKapr obecný
- 133gramůVnitřnosti z kaprů
- 33gramůCeler bulvový
- 67gramůMáslo čerstvé
- 13gramůPolévkové koření
- 7gramůPetržel - nať
- 13gramůTuk
- 20gramůSůl
- 33gramůPetržel kořen
- 130mililitrůSmetana 12% (konzumní)
- 700mililitrůVoda pitná
- 1,3gramyKari koření
- 100gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 33gramůMrkev kořen
- 67gramůŽemle tuková
- 67gramůProtlak rajčatový
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
196 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
10 g
Sacharidy
16 g
Vláknina
714 mg
Cukr
232 mg
Postup přípravy
- 1Očištěné a opláchnuté kapří hlavy a vnitřnosti každé zvlášť uvaříme v osolené vodě. Maso z hlav obereme a spolu s vnitřnostmi nakrájíme na malé kousky.
- 2Očištěnou a opláchnutou kořenovou zeleninu a cibuli nakrájíme na nudličky a uvaříme ve vývaru.
- 3Z másla a prosáté mouky připravíme světlou zásmažku. Zalijeme ji vlažným vývarem z hlav a vnitřností, rozšleháme metlou a přidáme vývar se zeleninou, rajčatový protlak, koření kari, maso a vnitřnosti a povaříme.
- 4Před koncem varu přilijeme smetanu, přidáme polévkové koření a vše povaříme.
- 5Omytou, jemně nakrájenou petrželovou nať spolu se žemlí nakrájenou na nudličky a osmahnutou na tuku vkládáme do polévky při podávání.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.