Rybí polévka třeboňská

80 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
10

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
196 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
10 g
Sacharidy
16 g
Vláknina
714 mg
Cukr
232 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Očištěné a opláchnuté kapří hlavy a vnitřnosti každé zvlášť uvaříme v osolené vodě. Maso z hlav obereme a spolu s vnitřnostmi nakrájíme na malé kousky.
  • 2
    Očištěnou a opláchnutou kořenovou zeleninu a cibuli nakrájíme na nudličky a uvaříme ve vývaru.
  • 3
    Z másla a prosáté mouky připravíme světlou zásmažku. Zalijeme ji vlažným vývarem z hlav a vnitřností, rozšleháme metlou a přidáme vývar se zeleninou, rajčatový protlak, koření kari, maso a vnitřnosti a povaříme.
  • 4
    Před koncem varu přilijeme smetanu, přidáme polévkové koření a vše povaříme.
  • 5
    Omytou, jemně nakrájenou petrželovou nať spolu se žemlí nakrájenou na nudličky a osmahnutou na tuku vkládáme do polévky při podávání.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.