Rybí polévka (z kapra)

80 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
10

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
251 kcal
Bílkoviny
13 g
Tuky
14 g
Sacharidy
18 g
Vláknina
839 mg
Cukr
144 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Očištěné a opláchnuté kapří hlavy a vnitřnosti každé zvlášť uvaříme v mírně osolené vodě. Maso z hlav i vnitřností nakrájíme na malé kousky.
  • 2
    Kořenovou zeleninu očistíme, opláchneme a nakrájíme na nudličky. Zalijeme ji trochou vývaru a uvaříme.
  • 3
    Z tuku a prosáté mouky připravíme světlou zásmažku, přidáme mletý květ a pepř.
  • 4
    Za stálého prošlehávání metlou ji zalijeme vlažným vývarem z hlav a vnitřností, ze zeleniny a vývarem, uvedeme do varu a za občasného prošlehávání nejméně 20 minut vaříme.
  • 5
    Ke konci varu přilijeme mléko, krátce povaříme a polévku procedíme hustým cedníkem.
  • 6
    Nakonec do polévky přidáme nakrájené maso, kořenovou zeleninu, krátce povaříme a dochutíme polévkovým kořením a solí. Důkladně provaříme.
  • 7
    Omytou, jemně nakrájenou petrželovou nať nebo pažitku spolu se žemlí nakrájenou na nudličky a osmaženou na másle vkládáme do polévky při podávání.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.