Rybí polévka (z kapra)
80 min.
Ingredience
- 800mililitrůHovězí vývar základní
- 800mililitrůVoda pitná
- 133,3gramůVnitřnosti z kaprů
- 13,3gramůSůl
- 60gramůCeler bulvový
- 66,6gramůTuk
- 0,3gramPepř černý mletý
- 500mililitrůMléko polotučné
- 120gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 60gramůMrkev kořen
- 13,3gramůPolévkové koření
- 7gramůPetržel - nať
- 40gramůMáslo čerstvé
- 0,3gramMuškátový květ
- 40gramůPetržel kořen
- 400gramůKapr obecný
- 80gramůŽemle tuková
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
251 kcal
Bílkoviny
13 g
Tuky
14 g
Sacharidy
18 g
Vláknina
839 mg
Cukr
144 mg
Postup přípravy
- 1Očištěné a opláchnuté kapří hlavy a vnitřnosti každé zvlášť uvaříme v mírně osolené vodě. Maso z hlav i vnitřností nakrájíme na malé kousky.
- 2Kořenovou zeleninu očistíme, opláchneme a nakrájíme na nudličky. Zalijeme ji trochou vývaru a uvaříme.
- 3Z tuku a prosáté mouky připravíme světlou zásmažku, přidáme mletý květ a pepř.
- 4Za stálého prošlehávání metlou ji zalijeme vlažným vývarem z hlav a vnitřností, ze zeleniny a vývarem, uvedeme do varu a za občasného prošlehávání nejméně 20 minut vaříme.
- 5Ke konci varu přilijeme mléko, krátce povaříme a polévku procedíme hustým cedníkem.
- 6Nakonec do polévky přidáme nakrájené maso, kořenovou zeleninu, krátce povaříme a dochutíme polévkovým kořením a solí. Důkladně provaříme.
- 7Omytou, jemně nakrájenou petrželovou nať nebo pažitku spolu se žemlí nakrájenou na nudličky a osmaženou na másle vkládáme do polévky při podávání.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.