Rybí polévka ze Vsetínska
65 min.
Ingredience
- 1litrVoda pitná
- 2kusyBobkový list
- 6kusůNové koření celé
- 1kusMrkev kořen
- 1kusPetržel kořen
- 1lžíceCeler - nať
- 1lžícePetržel - nať
- 1kusCibule
- 1lžíceMáslo čerstvé
- 1lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 1lžičkaPaprika mletá sladká
- 2špetkyPaprika mletá pálivá
- 0,5lžičkaPepř černý mletý
- 2špetkyMuškátový květ
- 1lžičkaSůl
- 1lžičkaVegeta
- 1kusVejce slepičí
- 2lžíceOlej slunečnicový
- 300gramůCejn velký
- 100gramůRybí hlavy
- 0,25kusCeler bulvový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
235 kcal
Bílkoviny
21 g
Tuky
13 g
Sacharidy
10 g
Vláknina
3 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Rybí maso spolu s hlavami a odřezky omyjeme, dáme do 1 litru vody, přidáme 1 bobkový list, 3 kuličky nového koření, vodu přivedeme k varu, pak snížíme teplotu a vaříme jen 10 minut. Vývar přecedíme a zachytíme. Rybí maso po vychladnutí obereme a odložíme do misky.
- 2Očistíme a omyjeme si mrkev, celer, petržel, celerovou a petrželovou nať a cibuli.
- 3Kořenovou zeleninu pokrájíme na malé kostky, cibuli a nať celeru s petrželkou pokrájíme nadrobno.
- 4V hrnci si rozpálíme olej s máslem a cibuli se zeleninou podusíme. Když se začne smažit, poprášíme ji moukou a červenou sladkou a pálivou paprikou. Krátce za stálého míchání zeleninu s moukou osmažíme a zalijeme ji rybím vývarem. Znovu přidáme bobkový list, nové koření, celý pepř, muškátový květ, sůl, celerovou nať a polévku pomalu budeme vařit 10 minut, pak přidáme obrané rybí maso, koření Vegetu a vaříme dalších 10 minut. Nakonec polévku zjemníme rozkvedlaným vajíčkem, přimícháme petrželku, necháme přejít varem a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.