Rybí ragú z úhoře
50 min.
Ingredience
- 1kilogramÚhoř říční
- 1kusBobkový list
- 5gramůTymián čerstvý
- 5gramůPepř černý celý
- 1lžičkaSůl
- 1200mililitrůVíno červené
- 100mililitrůMartell cognac
- 3stroužkyČesnek
- 20gramůPetržel kudrnka
- 2kusyCibule
- 80gramůMáslo čerstvé
- 10gramůJíška instantní
- 60gramůŽampiony čerstvé
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
639 kcal
Bílkoviny
18 g
Tuky
37 g
Sacharidy
11 g
Vláknina
1 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Úhoře omyjeme, očistíme, zbavíme kůže a nakrájíme na menší špalíčky. Vložíme do hrnce, přidáme cibuli pokrájenou na kolečka, posekanou petrželku, bobkový list, prolisovaný česnek, tymián, celý pepř, osolíme, zalijeme vínem, koňakem, přivedeme k varu a vaříme 30 minut.
- 2Vyjmeme rybí kousky a rozdělíme je na talíře. Omáčku scedíme, vmícháme máslo, zahustíme jíškou a povaříme ještě 3 minuty.
- 3Kousky ryb přelijeme omáčkou a ozdobíme plátky orestovaných žampionů.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.