Rybí ražniči s květákem

60 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
295 kcal
Bílkoviny
92 g
Tuky
7 g
Sacharidy
12 g
Vláknina
6 g
Cukr
3 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    File opláchneme, osušíme, nakrájíme na 16 kousků a vložíme do mísy. Chilli koření, mletou papriku, špetku soli a čerstvě namletý pepř rozmícháme v oleji, touto marinádou zakapeme připravené filé a uložíme na půl hodiny přikryté do chladničky.
  • 2
    Mezitím očistíme květák, rozebereme na růžičky a povaříme 12 minut v osolené vodě. Poté scedíme, rozložíme na utěrku a necháme oschnout.
  • 3
    Omytá rajčata spaříme, ihned vložíme do studené vody, oloupeme a rozčtvrtíme. Houby očistíme, nožičky odkrojíme od hlaviček, petrželku opláchneme, vodu vytřeseme, jemně nasekáme.
  • 4
    Filé vyjmeme z marinády a necháme okapat. Na kovové jehly střídavě napichujeme filé, květák, rajčata a houby.
  • 5
    Olej, který zůstal po marinování, rozehřejeme na pánvi a postupně do něj vkládáme ražniči. Pozvolna opékáme 8 minut za občasného obrácení.
  • 6
    Upečené ražniči upravíme na mísu, posypeme nasekanou petrželkou a ihned servírujeme s bramborami, pečenými ve slupce v alobalu.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.