Rybí ražniči s květákem
60 min.
Ingredience
- 3lžíceOlej olivový
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý celý
- 1špetkaPaprika mletá sladká
- 800gramůFilé rybí
- 4kusyRajčata
- 22kusůHouby čerstvé
- 1hrstPetržel - nať
- 1špetkaChilli koření mleté
- 250gramůKvěták
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
295 kcal
Bílkoviny
92 g
Tuky
7 g
Sacharidy
12 g
Vláknina
6 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1File opláchneme, osušíme, nakrájíme na 16 kousků a vložíme do mísy. Chilli koření, mletou papriku, špetku soli a čerstvě namletý pepř rozmícháme v oleji, touto marinádou zakapeme připravené filé a uložíme na půl hodiny přikryté do chladničky.
- 2Mezitím očistíme květák, rozebereme na růžičky a povaříme 12 minut v osolené vodě. Poté scedíme, rozložíme na utěrku a necháme oschnout.
- 3Omytá rajčata spaříme, ihned vložíme do studené vody, oloupeme a rozčtvrtíme. Houby očistíme, nožičky odkrojíme od hlaviček, petrželku opláchneme, vodu vytřeseme, jemně nasekáme.
- 4Filé vyjmeme z marinády a necháme okapat. Na kovové jehly střídavě napichujeme filé, květák, rajčata a houby.
- 5Olej, který zůstal po marinování, rozehřejeme na pánvi a postupně do něj vkládáme ražniči. Pozvolna opékáme 8 minut za občasného obrácení.
- 6Upečené ražniči upravíme na mísu, posypeme nasekanou petrželkou a ihned servírujeme s bramborami, pečenými ve slupce v alobalu.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.