Rybí salát s chřestem
22 min.
Ingredience
- 400gramůMořská štika - filety
- 15gramůSůl
- 100gramůChřest sterilovaný
- 50gramůHrášek v slaném nálevu - sterilovaný
- 50gramůRajčata
- 10gramůCukr moučkový
- 40mililitrůOlej olivový extra panenský
- 20mililitrůOcet vinný
- 3gramyPepř černý mletý
- 3mililitryOmáčka rybí
- 20gramůHořčice
- 200gramůRohlíky celozrnné
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
352 kcal
Bílkoviny
25 g
Tuky
13 g
Sacharidy
33 g
Vláknina
6 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Filety z mořské štiky vložíme do osolené vody a vaříme 7 minut, scedíme a nakrájíme na menší kousky. Vychladlé rybí maso vsypeme do mísy, přidáme okapaný nakládaný hrášek a nakládaný chřest. Přisypeme na kostičky nakrájené rajče, zalijeme rybí zálivkou a dáme vychladit.
- 2Rybí zálivku si připravíme smícháním oleje, octa, cukru, špetky soli, pepře, hořčice a pár kapek pikantní rybí omáčky. Můžeme trochu naředit vodou.
- 3Salát podáváme s celozrnným pečivem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.