Rybí salát sladkokyselý
45 min.
Ingredience
- 225gramůTreska aljašská
- 225gramůPstruh
- 3decilitryVoda pitná
- 1kusCitronová tráva
- 1kusChilli paprička
- 6kusůCibulka jarní
- 1kusPaprika červená
- 6kusůŘeřicha
- 2lžícePažitka
- 1lžíceOlej slunečnicový
- 1lžíceOcet vinný
- 1špetkaChilli koření mleté
- 2kusyKafirové listy
- 1lžičkaMed včelí
- 1lžičkaSůl
- 0,5lžičkaPepř černý mletý
- 115gramůAnanas
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
261 kcal
Bílkoviny
27 g
Tuky
6 g
Sacharidy
27 g
Vláknina
2 g
Cukr
7 g
Postup přípravy
- 1Opláchneme rybí maso a dáme do pánve, přelijeme vodou. Stonek citronové trávy zlomíme v půlce a s limetkovými listy přidáme k rybímu masu. Vidličkou propíchneme chilli papričku a přidáme do pánve. Přivedeme k varu a dusíme 8 minut, poté necháme vychladnout.
- 2Rybí maso necháme okapat, odstraníme kůži a maso dáme do mísy. Vmícháme pokrájené jarní cibulky, papriku a ananas nakrájený na kostky.
- 3Listy řeřichy omyjeme a rozdělíme na 4 talíře a lžící na ně přidáme rybí směs.
- 4Smícháme slunečnicový olej, vinný ocet, mleté chilli, med, sůl a pepř a touto zálivkou přelijeme salát. Podáváme ozdobený pažitkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.