Rybí směs s pórkem
35 min.
Ingredience
- 1stroužekČesnek
- 1kusPórek
- 2kusyCeler - nať
- 2kusyCuketa
- 4kusyŽampiony čerstvé
- 400gramůRajčata
- 1špetkaBazalka
- 1špetkaPetržel - nať
- 21lžicOlej olivový
- 1špetkaOregano sušené
- 1decilitrVíno bílé
- 500gramůFilé rybí
- 1lžíceProtlak rajčatový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
574 kcal
Bílkoviny
63 g
Tuky
36 g
Sacharidy
29 g
Vláknina
5 g
Cukr
12 g
Postup přípravy
- 1Česnek oloupeme a prolisujeme, pórek omyjeme, nakrájíme na jemno. Omyjeme také celerovou nať a cukety, pokrájíme je na kolečka, očištěné žampiony na plátky, rajčata po omytí rozkrájíme na malé kousky. Bazalku a petrželovou nať jemně nasekáme.
- 2Ve velké pánvi rozehřejeme olej, poté 1 - 2 minuty smažíme česnek s pórkem, dokud pórek nezměkne. Přidáme oregano, plátky žampionů a kolečka celerové natě, vše za stálého míchání smažíme další 2 - 3 minuty. Pak vmícháme rajčatový protlak a vaříme přibližně 4 minuty, dokud směs nemá temně rudou barvu.
- 3Přidáme kolečka cuket, kousky rajčat a víno, přivedeme do varu, za občasného míchání vaříme 5 minut, dokud směs nezačne houstnout. Do směsi vložíme rybí filé a dusíme přibližně 5 minut. Pokud bychom rybu vařili příliš dlouho, maso by se rozpadlo. Nakonec vmícháme bazalku a petrželovou nať.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.