Rybí soljanka na pánvi
55 min.
Ingredience
- 600gramůFilé rybí
- 1lžíceMouka pšeničná hladká
- 500mililitrůVývar rybí
- 500mililitrůVoda pitná
- 2kusyOkurky nakládané
- 1lžíceKapary
- 1kusCibule
- 2lžíceProtlak rajčatový sterilovaný
- 2lžičkySůl
- 40gramůGouda
- 0,5kusCitrony
- 2lžícePetržel - nať
- 100gramůOlivy zelené
- 120gramůMáslo čerstvé
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
497 kcal
Bílkoviny
71 g
Tuky
33 g
Sacharidy
13 g
Vláknina
4 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Porce filé osolíme, obalíme v mouce, na polovině másla z obou stran rychle opečeme, podlijeme 250 ml rybího vývaru, přikryjeme pokličkou a dusíme 15-20 minut.
- 2Mezitím nakrouháme bílé hlávkové zelí, nasypeme ho do vařící osolené vody, 5 minut ho povaříme a slijeme.
- 3Dále připravíme omáčku. Nakládané okurky nakrájíme na tenké nudličky, dáme do kastrolu, přidáme kapary, drobně nakrájenou velkou cibuli, 2 lžíce rajského protlaku, zalijeme zbylým rybím vývarem, zakryjeme pokličkou a 10 minut podusíme. Hotovou omáčku pak smícháme s vydušenou šťávou z ryby a podle chuti ji přisolíme.
- 4Nakonec připravíme 4 varné misky vymazané máslem. Na dna rozdělíme polovinu vařeného zelí, na něj porce dušené ryby nakrájené na malé kusy, přelijeme připravenou omáčkou a pokryjeme další vrstvou zelí. Povrch zelí uhladíme, posypeme strouhaným sýrem, pokapeme rozpuštěným máslem a v horké troubě 15 minut zapékáme.
- 5Hotovou soljanku posypeme sekanou petrželkou, ozdobíme zelenými olivami a plátky citronu.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.