Rybí špízy s citrusy
28 min.
Ingredience
- 400gramůTuňák obecný
- 400gramůLosos - filety
- 300gramůPomeranče
- 300gramůGrapefruity
- 10gramůBobkový list
- 10gramůCitronová kůra
- 15mililitrůCitronová šťáva
- 20gramůMed včelí
- 2stroužkyČesnek
- 4gramySůl
- 1gramPepř černý mletý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
356 kcal
Bílkoviny
45 g
Tuky
9 g
Sacharidy
25 g
Vláknina
4 g
Cukr
17 g
Postup přípravy
- 1Rybí filety z tuňáka a lososa (zbavené kůže) nakrájíme na stejně velké kousky. Pomeranče i grapefruity oloupeme a rozebereme na dílky. Do misky nasypeme strouhanou citronovou kůru, sůl, pepř, prolisovaný česnek, přidáme med, citronovou šťávu a důkladně rozmícháme. Na jehly napichujeme střídavě kousky ryb, dílky citrusů a bobkové listy, potřeme rozmíchanou omáčkou, necháme 2 hodiny uležet.
- 2Špízy grilujeme zhruba osm minut ze všech stran.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.