Rybí špízy se zeleninou
50 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 1kusCuketa
- 300gramůPaprika žlutá
- 1lžičkaSůl
- 16kusůRajčata Cherry
- 4lžíceOlej slunečnicový
- 100mililitrůSmetana 12% (konzumní)
- 1lžícePetržel - nať
- 2lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 600gramůFilé z aljašské tresky
- 0,5lžičkaPepř černý mletý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
259 kcal
Bílkoviny
29 g
Tuky
11 g
Sacharidy
12 g
Vláknina
2 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Očištěné papriky nakrájíme na kostky, oloupanou cibuli nasekáme. Rozehřejeme lžíci oleje a necháme na něm zesklovatět cibuli. Přidáme nakrájené papriky a zvolna dusíme asi 20 minut.
- 2Omyté filé osušíme, osolíme, opepříme a nakrájíme na plátky silné asi 1,5cm.
- 3Na špízy střídavě napichujeme omytou, na kolečka nakrájenou cuketu, omytá rajčata a plátky ryby. Špízy poprášíme moukou a smažíme 10 minut na 3 lžících oleje.
- 4Papriky rozmixujeme a propasírujeme sítem. Přidáme je do smetany a necháme přejít varem. Okořeníme a vmícháme nasekanou petrželku.
- 5Omáčku podáváme ke špízům zvlášť.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.