Rybí talíř s liškami
20 min.
Ingredience
- 2kusyŠalotka
- 5kusůRajčata
- 400gramůLosos - filety
- 400gramůMořský ďas
- 5mililitrůCitronová šťáva
- 5mililitrůSůl
- 5mililitrůPepř černý mletý
- 10mililitrůřepkový olej
- 1kusPórek
- 125mililitrůVíno bílé
- 400mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
- 0,5kilogramLišky čerstvé
- 0,5kusKerblík
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
710 kcal
Bílkoviny
44 g
Tuky
40 g
Sacharidy
40 g
Vláknina
3 g
Cukr
7 g
Postup přípravy
- 1Šalotku oloupeme a nakrájíme nadrobno. Lišky řádně očistíme, opláchneme a osušíme. Rajčata spaříme ve vařící vodě, oloupeme slupku, zbavíme jadérek a nakrájíme na malé kousky.
- 2Ryby opláchneme pod tekoucí vodou, necháme oschnout a nakrájíme na kousky, ochutíme solí a pepřem a polijeme citronovou šťávou. Následně je osmažíme v oleji a dáme bokem. Tuk po smažení slijeme a dáme stranou. Na pánvi necháme zpěnit máslo a osmažíme na něm pokrájenou šalotku, společně s houbami, rajčaty a proužky pórku.
- 3Zalijeme bílým vínem a omáčku necháme odstát. Poté do ní vmícháme šlehačku. Kerblík omyjeme, zbavíme jej lístků a necháme oschnout. Maso vyskládáme na zeleninu a ozdobíme lístky kerblíku.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.