Rybí várka – skandinávská úprava ryb pro studenou i teplou kuchyni
21 min.
Ingredience
- 5decilitrůVoda pitná
- 2decilitryOcet kvasný lihový
- 4lžičkySůl
- 3lžičkyCukr krupice
- 10kusůPepř černý celý
- 10kusůNové koření celé
- 3kusyBobkový list
- 3lžíceKopr čerstvý
Počet porcí:
2Postup přípravy
- 1Do hrnce nalijeme 5 dl vody, 2 dl octa, přidáme 4 lžičky soli, 3 lžičky cukru, 10 kuliček celého pepře, 10 kuliček nového koření, 2 - 3 bobkové listy a několik snítek kopru (2 - 3 lžíce). Vše pomalu vaříme 7 - 10 minut, až poté vkládáme rybu, kterou necháme přejít varem, snížíme teplotu, podle druhu a velikosti ji necháme „táhnout“ do měkka.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.