Rybí vývar s bílým vínem
50 min.
Ingredience
- 1kusPetržel kořen
- 1kusCibule
- 2kusyPepř černý celý
- 2kusyNové koření celé
- 1kusBobkový list
- 1lžičkaSůl
- 100mililitrůVíno bílé
- 500gramůKapr obecný
- 1kusMrkev kořen
- 1litrVoda pitná
- 1kusŽemle tuková
- 0,5kusPolévkové kostky Vitana
- 0,5kusCeler bulvový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
267 kcal
Bílkoviny
26 g
Tuky
8 g
Sacharidy
17 g
Vláknina
4 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Očištěné porce kapra včetně hlavy omyjeme, vložíme do hrnce, přidáme očištěnou zeleninu a vsypeme koření. Vše zalijeme vodou, osolíme a přivedeme k varu. Zvolna vaříme asi 30 minut.
- 2Polévku přecedíme, maso obereme, vykostíme a nakrájíme na kostičky. Přidáme zpět do polévky, přilijeme víno a rozdrobíme kousek masoxu. Polévku ohřejeme téměř k varu.
- 3Podáváme s kostičkami nasucho opečené žemle.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.