Rybí vývar s rýží
60 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 200gramůRýže loupaná
- 1lžícePetržel kudrnka
- 1litrVoda pitná
- 2kusyBobkový list
- 5kusůPepř černý celý
- 1lžičkaOcet kvasný lihový
- 1lžíceSůl mořská
- 300gramůMořský ďas
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
253 kcal
Bílkoviny
15 g
Tuky
1 g
Sacharidy
43 g
Vláknina
2 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Očištěnou rybu vložíme do osolené vody, přidáme celou cibuli, bobkový list, pepř a pomalu vaříme 30 minut.
- 2Vývar přecedíme do druhého hrnce, přidáme k němu dobře promytou rýži a vaříme 15 minut. Polévku dochutíme pepřem a několika kapkami octa. Uvařenou rybu vykostíme, maso vložíme zpět do vývaru nebo rybu podáváme jako předkrm.
- 3Polévku servírujeme s nadrobno nasekanou petrželkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.