Rybí vývar se škeblemi a těstovinami
40 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 2špetkyBazalka
- 30mililitrůOlej olivový
- 1000mililitrůVývar rybí
- 1lžičkaCukr krupice
- 90gramůHrášek
- 225gramůŠkeble čerstvé
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 65gramůTěstoviny konzumní
- 2stroužkyČesnek
- 2špetkyTymián sušený
- 350mililitrůProtlak rajčatový
- 0,5lžičkaChilli koření mleté
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
337 kcal
Bílkoviny
18 g
Tuky
10 g
Sacharidy
43 g
Vláknina
2 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Ve velkém kastrolu na rozehřátém oleji osmažíme najemno nakrájenou cibuli.
- 2Ještě než cibule změní barvu, přidáme tymián, česnek, bazalku a chilli.
- 3Poté zalijeme vývarem, vmícháme rajčatový protlak, cukr, osolíme a opepříme. Uvedeme do varu a při snížené teplotě za občasného míchání vaříme 15 minut.
- 4Přidáme hrášek a vaříme dalších 5 minut.
- 5Do vývaru vložíme zavářkové těstoviny a necháme vařit, až jsou těstoviny hotové.
- 6Snížíme teplotu na minimum a přidáme mražené či nakládané škeble, necháme 2-3 minuty ohřát. Podle chuti dokořeníme.
- 7Vývar podáváme ozdobený bazalkou a tymiánem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.