Rybí zelené kari
25 min.
Ingredience
- 1lžíceOlej rostlinný
- 2kusyCibulka jarní
- 1lžičkaKmín mletý
- 2kusyChilli paprička zelená
- 1lžičkaKoriandr mletý
- 4lžíceMáta
- 1lžícePažitka
- 1,5decilitryKokosové mléko
- 1lžičkaSůl
- 1lžičkaPepř černý mletý
- 4plátkyTreska aljašská
- 4lžíceKoriandr čerstvý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
98 kcal
Bílkoviny
1 g
Tuky
9 g
Sacharidy
4 g
Vláknina
9 g
Cukr
336 mg
Postup přípravy
- 1Rozehřejeme olej ve velké pánvi a osmahneme pokrájené jarní cibulky. Vmícháme mletý koriandr, kmín, chilli a smažíme, dokud nezačne koření vonět. Přidáme čerstvý koriandr, pažitku, mátu, kokosové mléko, sůl a pepř.
- 2Do pánve vložíme rybí plátky a pod pokličkou podusíme 15 minut.
- 3Hotové plátky rozdělíme na ohřáté talíře, přelijeme omáčkou a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.