Rychlá omáčka k vařenému hovězímu masu
35 min.
Ingredience
- 500gramůHovězí maso vařené
- 500gramůCibule
- 5stroužkůČesnek
- 500mililitrůVoda pitná
- 100mililitrůProtlak rajčatový sterilovaný
- 1lžičkaCukr krupice
- 0,25lžičkaPepř černý mletý
- 2lžíceOlej olivový
- 0,5lžičkaSůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
307 kcal
Bílkoviny
31 g
Tuky
13 g
Sacharidy
18 g
Vláknina
3 g
Cukr
8 g
Postup přípravy
- 1Vařené hovězí maso nakrájíme na kostky. Očištěné cibule pokrájíme na větší kostičky, oloupané stroužky česneku na tenké plátky. Do větší nadoby si nalijeme 500ml vody, přidáme rajčatový protlak a promícháme.
- 2V hlubší pánvi si na olivovém oleji zpěníme cibuli, jakmile začne mít růžovou barvu, přidáme plátky česneku a společně smažíme pouze minutu, hned přimícháme vodu s protlakem a vaříme do zhoustnutí asi 10 minut. Podle chuti omáčku osolíme, opepříme i případně dochutíme cukrem. Jakmile omáčka zhoustne, přidáme pokrájené maso a vaříme ještě asi 5 minut.
- 3Maso s omáčkou servírujeme hned teplé.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.