Rychlá omáčka k vařenému hovězímu masu

35 min.
Itálie

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
307 kcal
Bílkoviny
31 g
Tuky
13 g
Sacharidy
18 g
Vláknina
3 g
Cukr
8 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Vařené hovězí maso nakrájíme na kostky. Očištěné cibule pokrájíme na větší kostičky, oloupané stroužky česneku na tenké plátky. Do větší nadoby si nalijeme 500ml vody, přidáme rajčatový protlak a promícháme.
  • 2
    V hlubší pánvi si na olivovém oleji zpěníme cibuli, jakmile začne mít růžovou barvu, přidáme plátky česneku a společně smažíme pouze minutu, hned přimícháme vodu s protlakem a vaříme do zhoustnutí asi 10 minut. Podle chuti omáčku osolíme, opepříme i případně dochutíme cukrem. Jakmile omáčka zhoustne, přidáme pokrájené maso a vaříme ještě asi 5 minut.
  • 3
    Maso s omáčkou servírujeme hned teplé.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.