Rychlá polévka z mletého masa pro celiaky
45 min.
Ingredience
- 300gramůMaso mleté - mix
- 1kusCibule
- 3kusyBrambory
- 2lžíceOlej stolní
- 1lžičkaPaprika mletá sladká
- 10gramůSůl
- 4stroužkyČesnek
- 2lžíceMouka bezlepková
- 1lžíceMajoránka
- 2litryVoda pitná
- 2lžíceMáslo čerstvé
- 1lžíceGulášové koření
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
357 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
30 g
Sacharidy
13 g
Vláknina
2 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Cibuli rozsekáme na drobno, česnek utřeme, brambory pokrájíme na menší kostičky. Mleté maso orestujeme s nasekanou cibulí do zlatova v hlubším hrnci.
- 2Na pánvi připravíme z másla a bezlepkové mouky světlou jíšku, kterou přidáme k orestovanému masu i cibuli. Poté přisypeme do hrnce nakrájené brambory, gulášové koření a mletou papriku. Vše zalijeme vodou a vaříme, dokud brambory nezměknou.
- 3Když jsou brambory měkké, přimícháme do polévky utřený česnek i majoránku a ještě chvíli povaříme, aby ji tyto výrazné ingredience provoněly a ochutily.
- 4Před servírováním polévku ochutíme solí, podáváme ji horkou s bezlepkovým pečivem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.