Rychlá polévka z mletého masa pro celiaky

45 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
357 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
30 g
Sacharidy
13 g
Vláknina
2 g
Cukr
1 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Cibuli rozsekáme na drobno, česnek utřeme, brambory pokrájíme na menší kostičky. Mleté maso orestujeme s nasekanou cibulí do zlatova v hlubším hrnci.
  • 2
    Na pánvi připravíme z másla a bezlepkové mouky světlou jíšku, kterou přidáme k orestovanému masu i cibuli. Poté přisypeme do hrnce nakrájené brambory, gulášové koření a mletou papriku. Vše zalijeme vodou a vaříme, dokud brambory nezměknou.
  • 3
    Když jsou brambory měkké, přimícháme do polévky utřený česnek i majoránku a ještě chvíli povaříme, aby ji tyto výrazné ingredience provoněly a ochutily.
  • 4
    Před servírováním polévku ochutíme solí, podáváme ji horkou s bezlepkovým pečivem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.