Rychlá zeleninová omáčka
35 min.
Ingredience
- 2kusyMrkev kořen
- 1kusCuketa
- 75gramůFazolové lusky zelené
- 1kusPórek
- 1hrstPetržel - nať
- 2kusyRajčata
- 25gramůMáslo čerstvé
- 45mililitrůOlej olivový extra panenský
- 0,5lžičkaCukr krupice
- 115gramůHrášek
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
265 kcal
Bílkoviny
5 g
Tuky
6 g
Sacharidy
26 g
Vláknina
6 g
Cukr
8 g
Postup přípravy
- 1Mrkev a cuketu nakrájíme na malé kostičky. Fazolové lusky pokrájíme na 2 cm dlouhé kousky, malý pórek na tenká kolečka. Oloupáme a na kostičky rozkrájíme zralá rajčata. Petrželku pokrájíme nadrobno a dáme stranou.
- 2V pánvi zahřejeme olej spolu s máslem. Když máslo začíná pěnit, přisypeme nakrájený pórek, mrkev a cukr. Smažíme 5 minut, často mícháme.
- 3Přimícháme cuketu, fazolové lusky a hrášek. Osolíme a opepříme. Přikryjeme pánev poklicí, občas zamícháme a dusíme zeleninu na mírném ohni doměkka 7 minut.
- 4Nasypeme petržel a rajčata, ochutnáme, popřípadě dokořeníme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.