Rychlá zeleninová omáčka

35 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
265 kcal
Bílkoviny
5 g
Tuky
6 g
Sacharidy
26 g
Vláknina
6 g
Cukr
8 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Mrkev a cuketu nakrájíme na malé kostičky. Fazolové lusky pokrájíme na 2 cm dlouhé kousky, malý pórek na tenká kolečka. Oloupáme a na kostičky rozkrájíme zralá rajčata. Petrželku pokrájíme nadrobno a dáme stranou.
  • 2
    V pánvi zahřejeme olej spolu s máslem. Když máslo začíná pěnit, přisypeme nakrájený pórek, mrkev a cukr. Smažíme 5 minut, často mícháme.
  • 3
    Přimícháme cuketu, fazolové lusky a hrášek. Osolíme a opepříme. Přikryjeme pánev poklicí, občas zamícháme a dusíme zeleninu na mírném ohni doměkka 7 minut.
  • 4
    Nasypeme petržel a rajčata, ochutnáme, popřípadě dokořeníme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.